Παίζουμε θέατρο;

Γράφει η Μαρία Βουγιουκλάκη (νηπιαγωγός)

Για τα παιδιά το θέατρο είναι παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας των παιδιών και η δημιουργικότητα αποτελεί φυσική τους κλίση. Το παιχνίδι είναι εξερεύνηση, ελεύθερη έκφραση, χωρίς κριτική αλλά με συμφωνημένα πλαίσια. Την ίδια στιγμή όμως απαιτεί αυτοέλεγχο, εφαρμογή κανόνων και συνεργασία. Είναι το εργαλείο των παιδιών να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και ο τρόπος να κατανοήσουν το περιβάλλον τους.

θεατρικό παιχνίδι , δημιουργική απασχόληση στο PlayGym στην Αγία ΠαρασκευήΜέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν την ψυχοκινητική τους έκφραση, οξύνουν την κρίση τους, αλλά και μαθαίνουν να δρουν συλλογικά, να συνθέτουν και να συνεργάζονται μια που το θέατρο είναι τέχνη σύνθετη και κοινωνική.

θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, ψυχοκινητική στο PlayGym στην Αγία Παρασκευή

Μέσα από διάφορες θεατρικές τεχνικές τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στο χώρο έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Εξερευνούν και ανακαλύπτουν τα συναισθήματα τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Μέσα από παραμύθια και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά εμπλουτίζουν σημαντικά το λεξιλόγιό τους, ενώ ενισχύεται η σωστή άρθρωση. Η προσωπική αντίληψη αναπτύσσεται και φυσικά η φαντασία και η έκφραση του κάθε παιδιού έχει τον πρώτο λόγο.

θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, ψυχοκινητική στο PlayGym στην Αγία Παρασκευή

Με δύο λόγια το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει τα παιδιά να ανθίσουν και να καλλιεργήσουν μια σειρά δεξιοτήτων που ενισχύουν την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά +4 ετών
Που:
Στο PlayGym
Πότε:
Kάθε Παρασκευή στις 7 το απόγευμα
Κόστος:
40 € / μήνας
Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων:
playgym.gr/programma
Μάθετε περισσότερα:
21 300 500 89 και playgym.gr/kinitikes-drastiriotites/theatriko-paixnidi

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής | PlayGym
Αναπαύσεως 18 – Βριλήσσια 15235

Κράτα το

Share

Γράψτε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτέι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία HTML::

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>